ÎNTREBĂRI FRECVENTE

:
;
CINE POATE PARTICIPA LA TABERELE SPANDO?

Copii incepând de la vârsta de 5 ani pot participa la sesiunile de antrenament din cadrul programelor noastre. Datorită numărului mare de participanți în taberele noastre, oferim pregătire organizată în diferite grupuri de nivel de cunoștințe si grupe de vârstă pentru fiecare sportiv, indiferent dacă cineva dorește învețe să schieze sau participă deja la cursele de schi alpin in tara sau strainatate. Punctul forte și competența de bază a SPANDO este cu siguranță pregătirea copiilor si juniorilor la schi alpin.

:
;
NU ESTE UN PIC EXAGERAT SĂ ANTRENEZI COPII ATÂT DE MICI?

Schiul este un sport extrem de complex, iar antrenorii profesioniști ar trebui să îl învețe pe sportiv încă de la început. Din nefericire, copiii sunt adesea antrenați de persoane care nu au calificarea corespunzătoare, iar apoi este nevoie de mult timp și energie pentru a învăța creierul să șteargă mișcările practicate incorect și să le salveze pe cele corecte.

:
;
ARE SENS PENTRU COPILUL MEU O PREGĂTIRE LA SCHI ALPIN ÎNTR-UN CADRU PROFESIONIST, MAI ALES CA NU DORESC SĂ FACĂ SCHI DE PERFORMANȚĂ?

În primul rând, o eventuală viață sportive de performanță nu ar trebui să fie motivul pentru înscrierea la programele SPANDO, chiar dacă o astfel de înscriere a dus la victorii pentru mulți dintre sportivii noștri. Dimpotrivă, un copil ar trebui să aibă un hobby ca o compensație pentru situația stresantă de la școală și ar trebui să își petreacă timpul liber în natură, alături de prietenii cu care să formeze o echipa. Din păcate, copiii sunt ocupați prea des cu calculatoarele, consolele de jocuri video și telefoanele mobile. În opinia noastră, schiul este cel mai bun mijloc de formare pentru viața. Copiii învață să fie punctuali, să fie independenți și cum să se organizeze. Sportivii sunt învățați să muncească din greu și cu consecvență pentru a-și atinge obiectivele. Răsplata lor este un rezultat de succes în cursă. Mai presus de toate, ei învață cum să facă față presiunii, victoriilor și înfrângerilor. În plus, perioadele dificile ale pubertății pot fi depășite destul de bine și își dau seama, de asemenea, că în viața unui sportiv nu există loc pentru lucruri precum alcoolul, tutunul sau drogurile.

:
;
PĂRINȚII TREBUIE SĂ-ȘI ÎNSOȚEASCA COPIII ÎN TABĂRĂ?

Suntem bucuroși dacă părinții vin la SPANDO împreună cu copiii lor pentru a afla despre filozofia noastră și pentru a vedea cu ochii lor cum lucrăm cu sportivii noștri; totuși, nu este necesar să li se alăture. Ulterior primei șederi comune la SPANDO, mulți sportivi vin singuri, deoarece părinții lor au văzut că ne ocupăm foarte bine de copiii lor. În fiecare dimineață, copiii sunt treziți de antrenorii lor și care au grijă de ei pe parcursul întregii zile. Aceștia efectuează inspecții periodice ale camerelor seara, pentru a se asigura că fiecare sportiv se culcă la timp și camerele sunt aranjate.

:
;
SUNT ÎNGRIJORAT DE FAPTUL CĂ COPILUL MEU AR PUTEA SĂ NU FIE CAPABIL SĂ GESTIONEZE SINGUR SITUAȚIA

Înțelegem perfect această preocupare. Părinții sunt întotdeauna îngrijorați pentru copiii lor - dar nu este nevoie! Antrenorii noștri sunt disponibili 24 de ore pe zi și vor avea grijă de copilul dumneavoastră în cel mai bun mod posibil. Pentru a garanta cel mai bun sprijin posibil, am stabilit reguli stricte pentru SPANDO:

Regula cartonasului GALBEN:

 • Punctualitate
 • Disciplină în hotel (maniere la masă)
 • Respect, politețe față de toți sportivii și antrenorii
 • Camere ordonate
 • Odihna în pat la ora 21:30.

Regula cartonasului ROSU:

 • Înotul în piscina hotelului fără prezența antrenorilor/părinților este strict interzis
 • Fetele nu au voie să viziteze băieții în camerele lor și viceversa
 • Părăsirea hotelului fără informarea prealabilă a antrenorului nu este permisă
 • Rămâneți întotdeauna alături de antrenorul dvs.
 • Alcoolul, tutunul sau alte droguri sunt strict interzise

:
;
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ REGULILE DE TABĂRĂ NU SUNT RESPECTATE?

Tabăra noastră este bine cunoscută pentru organizarea si disciplina sa, unii o descriu chiar ca fiind strictă. Cu toate acestea, regulile sunt foarte importante pentru că garanteaza siguranța și succesul maxim al programelor SPANDO. Cu toate acestea, copiilor trebuie să li se permită să facă greșeli. În cazul în care nu se respectă "Regulile de cartonaș galben", se va da un avertisment, iar dacă nu se respectă "Regulile de cartonaș roșu", părinții vor trebui să își ia copiii imediat, fără nicio excepție și fără rambursarea costurilor taberei.
Oricum e bine de precizat că nu a fost niciodată necesar să luăm astfel de măsuri în ultimii 25 de ani de SPANDO.

:
;
DE CE SUNT REGULILE AȘA DE STRICTE?

Siguranța copiilor noștri este cel mai important lucru - credem că toți părinții sunt de acord în această privință. În afară de aceasta, disciplina este crucială pentru a obține cu scces, progres în pregătire. SPANDO nu se consideră doar un centru de pregătire pentru schi alpin, ci dorește să ofere sprijin și în ceea ce privește dezvoltarea multilaterală pentru viață. Credem că schiul alpin este cea mai bună pregătire pentru a face față provocărilor cu care trebuie să se confrunte mai târziu în viață. Este vorba despre aceleași valori: disciplină, ordine, respect, politețe, determinare.

:
;
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ VREMEA ESTE URÂTA?

În general, antrenamentele SPANDO au loc pe orice vreme! Nu dorim să irosim timpii de antrenament ai copiilor si parinților și considerăm că gestionarea naturii și a condițiilor sale reprezintă o componentă crucială a antrenamentului. Ploaia, zăpada, vântul sau ceața sunt condiții cu care un schior trebuie să se confrunte; de aceea, antrenamentele vor avea loc în orice moment, indiferent de vreme. "Schiorii de vreme bună" nu vor fi niciodată excelenti schiori. În cazul în care, din cauza vremii nefavorabile, teleschiul nu funcționează, au fost elaborate programe alternative, cum ar fi exerciții de fitness, video analiza a tehnicii de schi, prelegeri despre pregătirea pentru schi etc.

:
;
TREBUIE COPIII SA AIBA BANI DE BUZUNAR?

În plus față de instruire, este posibil să rezervați skipass-ul și demipensiune sau pensiunea completa direct la SPANDO. În afară de asta, nu este nevoie de bani, cu excepția băuturilor sau gustărilor de pe partie, la prânz.

:
;
E POSIBIL SĂ MĂ ÎNSCRIU LA PROGRAMUL SPANDO DE PREGĂTIRE FARA CAZARE SI MASA?

Bineînțeles - aceasta nu este o problemă deloc. Cu toate acestea, este mai eficient să stați în același hotel cu antrenorul și cu ceilalți sportivi, deoarece rutina zilnică este foarte intensă. În plus, copiii nu trebuie să rateze atmosfera familiară de tabără din hotel și posibilitatea de a-și face noi prieteni. Acestea sunt avantaje de care puteți profita doar în programul de tabără de mai multe zile.

:
;
E VOIE CA PARINTII SA ASISTE LA LECTIILE DE PREGATIRE A COPIILOR?

Părinții sunt bineveniți să asiste la antrenamente, de exemplu, în mijlocul pistei de curse, sau pot rămâne în spate în timp ce urmăresc grupa de copii sau la analiza video. Cu toate acestea, nu apreciem ca părinții să ofere informații/corecții suplimentare în timpul procesului de antrenament SPANDO. Schiul este un sport extrem de complex și necesită un grad ridicat de concentrare. Dacă copilul primește ordine si indicații diferite din partea antrenorilor și a părinților, pur și simplu nu este posibil să se obțină succesul antrenamentului.

:
;
CE TREBUIE SA AM IN BAGAJUL DE TABARA DE SCHI?

 • Schiuri
 • clapari
 • Bețe de schi
 • Cască de schi
 • Mănuși de schi
 • Ochelari de schi
 • Protecții (mână, tibie, spate) – racing
  Haine de schi pentru zilele calde și reci
 • Rucsac pentru antrenamentul de schi pe ghețar – racing
 • Sticlă de apă pentru antrenamentul pe schiuri și pentru antrenamentul pe uscat
 • Haine de sport pentru antrenamentul pe uscat pentru zile calde și reci
 • Pantofi sport pentru antrenamentul pe uscat

:
;
TREBUIE SA INCHEI O ASIGURARE MEDICALA CARE SA INCLUDA SPORT INAINTE DE A PARTCIPA LA TABARA // PREGATIRE LA SCHI?

Indiferent de tipul de program de schi SPANDO la care participa, fiecare sportiv schior ar trebui să fie asigurat suficient pe întreaga durată a pregătirii.. Prin urmare, se recomandă cu insistență încheierea unei asigurări sportive și de accident corespunzătoare. Asigurarea de călătorie este, de asemenea, foarte utilă pentru orice fel de călătorie.