Sponsorizare

Redirectioneaza 2% catre Asociatia Club Sportiv SPANDO, Cluj-Napoca

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta! Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2017, sa sprijiniti activitatea Asociatiei Club Sportiv SPANDO din Cluj-Napoca, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI a fiecarui an, (in cazul impozitului pentru salarii) sau daca ati avut si alte venituri in afara salariului), astfel:

Pasul 1

Descarcati formularul 230 – pentru veniturile din salariu
SAU
Descarcati formularul 200 – pentru alte venituri inafara salariului
In formular se face referire la anul anterior, deoarece ne referim la impozitul pe venit deja declarat, conform fisei fiscale.

  • Denumire entitate: Asociatia Club Sportiv SPANDO
  • Cod de identificare fiscala: 26015749
  • Cont bancar (IBAN): RO41BTRL06601205R18121XX, deschis la Banca Transilvania

Pasul 2

completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS.
ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in 2 (doua) exemplare, din care unul ramane la contribuabil, astfel:

  • pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura; La pct. III al. 2 completati datele Asociatiei Club Sportiv SPANDO Cluj-Napoca. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.
  • pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III „Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

*tipul veniturilor si mai multe informatii, pot fi consultate direct aici
Atentie: Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …”

Pasul 3

Depuneti formularul PERSONAL la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Va multumim!